Tips

Kopen :

 

1. Zwaar gebruik, cadeau of af en toe?

Voor het kopen is het belangrijk om erbij stil te staan met welk doel de product wordt aangeschaft.

 

2. Goedkoop of beterkoop?

Bedenk ook voor de aankoop wat u maximaal wilt uitgeven. Houd hierbij rekening dat de aanschafprijs niet de eindprijs is. Een item kan goedkoop in aanschaf zijn, maar duurder uitvallen door hoger verbruik of onderhoudskosten. Informeer u hierover voordat u tot de aanschaf overgaat.

 

3. Particulier of tweedehands winkel?

Het voordeel van een tweedehands winkel is dat de betrouwbaarheid van deze normaal gezien hoger is, aangezien ze een reputatie hoog te houden hebben. Bij een particulier, is het eerder verkopen en vertrekken. Als u zelf niet veel van het artikel afweet, dan is het altijd verstandig om een kennis met kennis van zaken mee te nemen. Het voordeel van het kopen bij een particulier is dat u soms echt een ‘koopje’ kunt doen. Ze zijn doorgaans goedkoper, maar bieden dan ook vaak geen garantie.

 

4. Heeft u er een goed gevoel bij?

Vooral als er geen mogelijkheid is om de artikel te bekijken voor de aankoop is het belangrijk om extra op uw hoede te zijn. In geval van twijfel kunt u beter proberen af te spreken of kopen met Paypal. Bewaar communicatie altijd zorgvuldig en neem telefonisch contact op met de verkoper, dit geeft vaak al een indicatie over de betrouwbaarheid.

 

5. Alle documenten aanwezig?

Ook is het belangrijk dat alles compleet aanwezig zijn (doos, bon en toebehoren). Als de verkoper deze documenten niet compleet heeft voorliggen, wees dan alert en vraag na in geval van twijfel. Vraag ook altijd naar de conditie en functionaliteit van de artikel.

 

6. Is de vraagprijs in orde?

Wees voorzichtig als men vraagt om geld over te maken naar een buitenlandse rekening. Zeker als het via Money Gram of Western Union gaat waar de ontvanger moeilijk te achterhalen is. Pas vooral ook op met buitenproportioneel goedkope artikelen. Over het algemeen geldt dat als het te mooi lijkt, het inderdaad vaak ook niet waar is!

 

Verkopen :

 

1. Fotos?

Probeer zo duidelijk mogelijke foto’s te maken van uw artikel en plaats tenminste twee foto’s in uw advertentie.

 

  

2. Eigenschappen

Loop alle eigenschappen van uw artikel door voordat u een advertentie publiceert. Zorg ervoor dat alle informatie duidelijk is beschreven en noteer alle bijzonderheden.

 

3. Model nummer

Indien mogelijk probeer de serienummer of model-nummer van uw artikel te noteren in uw advertentie.

 

Wij hopen hiermee enige obstakels uit de weg te hebben geruimd en wensen u een barrièrevrije (zoek)tocht.

Powered By HostCoral Cloud Web Hosting